Se över var din el kommer från

Många tänker nog inte på var deras el kommer från, eller tror att det är för krångligt att lösa för att det ska vara värt att göra något åt saken. Så är dock inte fallet – det går utmärkt för dig som privatperson att skaffa solceller till ditt hem. Fördelarna är många, och inkluderar såväl din ekonomi som din påverkan på miljön.

En av de allra mest miljövänliga källorna till energi är solens strålar, så för alla som har möjlighet så är rådet klart: köp solceller till ditt hem. Företaget du köper solcellerna från monterar upp dem på ditt tak åt dig på cirka en till tre dagar, och testar anläggningen åt dig. Det blir allt mer populärt att använda solceller, och det är inte särskilt konstigt då det kommer med många fördelar.

Fördelar med att använda solceller

• Den mest självklara anledning är så klart att solceller är väldigt bra för miljön, och allra bäst är det när det inte placeras på känsliga naturområden, utan kan monteras på platser där de inte stör naturen, såsom på ditt tak.
• Solen skiner vare sig du har solceller uppe eller inte, så det är lika bra att passa på och ta till vara på den – du som har solceller uppe kan spara mycket pengar på elkostnader, både av att använda solcellsenergin i första hand istället för el du betalar för, men också av att sälja överskottet vidare. Beroende på din elanvändning och mängden solceller kan du alltså bli självförsörjande.
• Banker ger ofta sollån till dig som skaffar solceller, och du kan dessutom få femton procents grönt avdrag på priset för solcellerna och deras montering för att ytterligare uppmuntra att du använder förnyelsebar energi.
Värdet på ditt hus ökar av att ha solceller uppe, vilket kanske inte är helt förvånande efter att ha läst föregående punkter.