Så lyckas du bäst med vardagsrumsinredningen

Ett trivsamt vardagsrum är ombonat och genomtänkt. Använd klassiska möbler, harmoniska neutrala nyanser och några trendiga inredningsdetaljer för att få ett snyggt och smart rum. För att få en tilltalande helhet är två basfärger och en accentfärg perfekt att jobba med.

När du ska inreda ditt vardagsrum finns det några bra knep som du kan ta till för att lyckas på bästa sätt. För att rummet ska både vara trendigt och tidlöst är det en bra idé att investera i stilrena möbler av hög kvalité. Att köpa en snygg och stilren fåtölj som du kan ha i flera år är perfekt. Det finns en fåtölj för varje stil och att inreda med en fåtölj är snyggt, smart och stilfullt. Du kan alltid låta fåtöljen bli en statement möbel. Dessutom är det alltid bra att ha några extra sittplatser utöver soffan. Klassiska möbler är perfekt att kombinera med inredningsdetaljer som följer det senaste trenderna. Inredningsdetaljer är enkla att byta ut och flytta när det blir omoderna.

Olika former på möblera ger en bra dynamik

När du ska inreda vardagsrummet är det viktigt att sträva efter att få en bra dynamik i rummet. Om du väljer att ha en rak soffa kan du komplettera med ett runt soffbord med snygga ljusstakar på i olika höjder. Att ha en mjuk fluffig matta under bordet och soffan är något som kan binda ihop hela rummet. Mattan ger ett trivsamt och mjukt intryck och är dessutom väldigt mysig. Tänk på att välja en tillräckligt stor matta.

Välj ut tre färger som ska dominera i vardagsrummet

För att få till en bra helhet i vardagsrummet är det lagom att jobba med tre färger i rummet. Välj ut två basfärger som skapar helheten och den tredje färger använder du som accentfärg som tillför lite extra liv och spänning. Det två basfärgerna använder du främst på väggar, gardiner och möbler. Accentfärgen använder filtar, tavlor, inredningsdetaljer, kuddar och lampor. Om du använder färger på detta sätt får du en röd tråd genom rummet. Ljusa färger som olika nyanser av vitt är tidlöst och fungerar alltid.