Så blir hemmet säkert för småbarn

Redan från barnets födsel är det viktigt att tänka på barnsäkerhet i hemmet. Barn under ett år vill gärna utforska sin närmiljö och tyvärr förolyckas många barn i hemmet. För att undvika olyckor är det viktigt att barnsäkra ordentligt.

Om du och din partner väntar barn kan det vara bra att reda nu börja fundera över barnsäkerhet. Hos Homesafety kan du hitta allt som du kan tänkas behöva för ett säkert hem. När bebisen är nyfödd är det badrummet som ska barnsäkras ordentligt. Fallolyckor från skötbord är tyvärr vanliga. Den säkraste skötplatsen är på golvet. Om du vill ha ett skötbord ska du se till att det har ordentliga skyddskanter. Se till att du har allt i närheten och håll alltid en hand på bebisen. Om bebisen ska bada är det viktigt att alltid ha uppsikt över barnet. Spjälsängen är en annan sak som är bra att se över. Det ska inte vara mer än 6,5 centimeter mellan spjälorna och undvik att ha fluffiga spjälsängsskydd som kan hamna mot ansiktet. När bebisen är under sex månader är det bra att barnsäkra babysittern. Ha den helst på golvet och lyft inte den när bebisen sitter i.

Små barn undersöker genom att stoppa i munnen, och små saker kan fastna i strupen.” Läs mer här

Barnsäkra mer allteftersom barnet växer

När bebisen blir större börjar utforskningen av närmiljön och då är det viktigt att barnsäkra ännu mer. Köket och spisen är viktigt att barnsäkra med spis- och ugnsskydd. Att förankra stora möbler samt gömma undan kablar och snören är också viktigt. Barn vill gärna stoppa saker i munnen. Därför ska mediciner och kemikalier förvaras oåtkomlig för barnet.