Därför ska du investera i en AC

En AC ger en skön svalka och kan kyla ner ett rum. Den kan också göra att du får en bättre sömn, blir mer effektiv och får mer energi. En AC kyler inte bara ner luften utan har också en avfuktande effekt.

Det finns många fördelar med att ha en aircondition hemma. En AC är inte bara bra för att den ger kyla utan den kan också förbättra inomhusklimatet avsevärt. Att ha en AC installerad hemma när sommarvärmen slår till kan vara guld värt. När det är riktigt varmt ute kan du söka svalka inomhus och dessutom sova gott om natten. Många sover väldigt dåligt när det är för varmt i sovrummet. När temperaturen stiger över 27 grader sänks människans prestationsförmåga med ungefär 50 procent.

AC ger en lagom luftfuktighet

En AC är bra för hälsan eftersom den bidrar till en bättre luft inomhus. Att ha en bra inomhusluft är faktiskt viktigt. Om du andas in dålig luft över tid kan du ta skada av det. Du kan bland annat få irriterade ögon och luftvägar. Det bör finnas en viss grad av luftfuktighet men den bör heller inte vara för hög. När luftfuktigheten är över 60-70 procent finns det risk att mögel börjar gro. Mögel uppkommer ofta vid fuktiga utrymmen först som i badrummet och i köket vid diskbänken.

Välj en AC utifrån bostadens planlösning

Du kan antingen installera en fast AC eller välja att ha en portabel AC. Fördelen med en portabel är att du kan flytta den mellan olika rum. Olika modeller är också olika kraftiga. Det är viktigt att aggregatet är tillräckligt stort. Många gör misstaget att välja ett för litet. Om AC:n hela tiden får jobba för hårt kommer den inte hålla länge. Hur stor effekt som krävs av AC:n beror på bostadens förutsättningar. En öppen planlösning är bättre om du vill kyla ner en större yta. Om din bostad har fler än en våning kan du behöva två stycken. Tänk på att rengöra din AC med jämna mellanrum från damm. Stäng av den innan du börjar dammtorka den. Undvik att ha vatten på den.