Gör en fasadrenovering

Om du äger ett hyreshus är det smart att kolla fasaden och eventuellt göra en fasadrenovering. Hyreshuset kommer att öka i värde, bli mer attraktivt och fasadrenoveringen skyddar även huskroppen. Som fastighetsägaren är det klokt att arbeta förebyggande och ta hand om både byggnaden och hyresgästerna.

Att ta hand om fasaden är en investering. Själva huset blir finare, men byggnaden kommer också att hålla längre. Det är alltid klokare att göra en renovering innan det har gått för lång tid. Det kan också vara smart att samtidigt se över taket, tilläggsisolera och byta fönster och dörrar. Så att huset läcker mindre energi. Gå in på fasadrenoveringstockholm.se och få en kostnadsfri offert.

Fasadrenovering

En fasadrenovering handlar om att göra husets fasad snygg, hållbar och ren. Det är mycket trevligare både för dig som fastighetsägare och för dina hyresgäster om ditt hyreshus är snyggt. Du höjer fastighetens värde, skyddar och förebygger framtida problem. Det finns många fördelar med att göra en fasadrenovering. Först och främst så får du en värdeökning. En värdeökning kommer att hjälpa dig när du ska ta lån genom ditt företag och när du ska sälja fastigheten. När du renoverar och fixar till dina fastigheter kan du också höja hyran. Fasadrenoveringen kommer alltså att betala sig själv i slutändan. Som företagare kommer du också få mer goodwill om du verkligen tar hand om dina hus. Du vinner alltid på att vara en schysst och bra hyresvärd som hyresgäster gärna hyr utav. Genom att renovera fasaden kommer fastigheten:

• bli snyggare
• öka i värde
• hålla längre

Renovera fastigheten

När du ändå gör en fasadrenovering kan det vara klokt att titta på resten av byggnaden. Låta renoveringsföretaget även gå över tak, fönster, dörrar och väggar. Du kan spara väldigt mycket pengar genom att tilläggsisolera. Dålig isolering i väggar och tak medför enorma energiförluster. Värme som bara sipprar ut genom tak och väggar. Att byta till moderna energisnåla fönster kan också göra stor ekonomisk skillnad. Både du och dina hyresgäster kommer att spara tusenlappar på att huset blir så energisnålt som möjligt. Det är även bra för klimatet med energisnåla hus, då det kräver mindre uppvärmning.

Förbättra för hyresgästerna

Som hyresvärd kan du göra mycket för att förbättra för dina hyresgäster. Bland det viktigaste är säkerhet och ljus. Om du har ett parkeringsgarage eller en parkeringsplats utomhus är det klokt att sätta upp mycket belysning. Så att dina hyresgäster kan känna sig trygga. God belysning kan även minska skadegörelse och problem.

Det är även trevligt att ha en uteplats. Om det inte finns ett ställe där hyresgästerna kan sitta, som ett trädäck med utemöbler eller en grillring, så kan det vara värt att investera i. Det kostar inte mycket, men uppskattas enormt av de som bor i lägenhet. Har du plats för en lekplats är det alltid ett plus, även om det för tillfället inte bor så många barn i ditt hyreshus. Om du har utrymme i källaren är det trevligt att lyxa till med bastu eller gym. Att fixa till ett gym kostar inte mycket. Det räcker att du har ett rum som är isolerat. Sedan ställer du dit träningsutrustning som crosstrainer och ett hemmagym.