Köksrenovering som ökar värdet på bostaden

Har det blivit dags att flytta till en större bostad? Ska du sälja din lilla etta i stan med kokvrå och vill få ut ett så högt pris som möjligt? Då har vi här samlat några tips som kan hjälpa dig att öka värdet på din lägenhet.

Det är inte alla investeringar som lönar sig att göra en försäljning. Det är inte säkert att höga renoveringskostnader med lyxutrustning kommer att resultera i önskat försäljningspris. Satsa istället på att renovera smart. Har du en kokvrå kan du se till att det finns modern utrustning. En fungerande spis samt kyl och frys är något som är viktigt för köparna. Investera gärna i en prisvärd mindre kyl och en liten frys från Cylinda som enkelt får plats även i det lilla köket.

Renovera kokvrån inför försäljning

Det finns mycket du kan göra för att öka värdet på din bostad inför försäljningen. Förutom att se till att alla vitvaror i köket är i bra skick är det också bra att se över alla ytskick. Om golvet är repigt och väggarna fläckiga med spikhål bör du åtgärda det. Att lägga nytt golv i ett litet kök klarar de flesta av att göra på egen hand. Det är dessutom billigt eftersom det går åt så få golvbrädor. Att måla om väggarna kostar inte många kronor och gör mycket för utseendet i kokvrån. Välj en ljus och sval kulör eftersom det gör att rummet känns större.

Snygga till och styla innan visning

För att få upp priset på lägenheten är det viktigt att städa och styla inför fotografering och visning. Rensa gärna ut och gör en storstädning. Ta bort alla privata detaljer såsom fotografier. Tanken är att köparna ska kunna tänka sig in i hur det skulle vara att bo i lägenheten. Då är det viktigt att bostaden är så neutral som möjligt.

Om du har en mycket speciell inredningsstil med en speciell färgsättning eller annorlunda prydnadssaker kan det löna sig att byta ut dessa mot mer traditionell inredning vid visningen. För att spara pengar kan du låna inredningsdetaljer av vänner eller fynda billigt på second hand.

Enkla knep som ökar värdet

  • Måla om och installera prisvärda vitvaror i kokvrån.
  • Lägg nytt golv om det nuvarande är slitet.
  • Städa och styla inför visningen.