Därför är en bostadsrättsförsäkring bra att ha

House model with real estate agent and customer discussing for contract to buy house, insurance or loan real estate background.

Om du äger en bostadsrätt som du bor i är det fördelaktigt att ha både en hemförsäkring och en bostadsrättförsäkring. I en bostadsrätt är du ansvarig för ytskikt och fast inredning och skador på sådant täcks inte av en hemförsäkring. Om du vill skydda dig ekonomiskt är det bra att ha båda försäkringarna.

En bostadsrättsförsäkring är ett bra komplement till hemförsäkringen när du bor i en bostadsrätt. Bostadsrättsförsäkring kan ingå i föreningens försäkringar men om det inte är på det viset är det en fördel att teckna en egen. Bostadsrättsförsäkringen täcker i regel det som inte en hemförsäkring gör. En hemförsäkring täcker endast skador på lös egendom. Som bostadsrättsägare har du ett större ansvar i jämförelse med att bo i en hyresrätt. I en bostadsrätt ansvar du för allt som finns inom boendets väggar medan själva föreningen har ansvarar för allt underhåll utomhus.

Fördelar med en bostadsrättsförsäkring:

• Täcker skador som inte en hemförsäkring gör.
• Ger dig ekonomisk trygghet.
• Ger ersättning för skador på fast egendom.

Skydda dig ekonomiskt

När du tecknar en bostadsrättsförsäkring försäkrar du dig mot alla typer av skador som kan uppkomma i din bostad. Exempelvis täcker inte en hemförsäkring skador på väggar, golv eller tak vilket en bostadsrättsförsäkring gör. Om du råkar ut för en vattenskada eller brand kan bostadsrättsförsäkringen ge dig ersättning för skadorna. När du har både en hem- och bostadsrättsförsäkring har du säkrat dig mot stora ekonomiska kostnader som kan uppkomma.

Hitta en bostadsrättsförsäkring som uppfyller behovet

När du ska teckna en bostadsrättsförsäkring är ett tips att inte stirra dig blind på vad försäkringen kostar dig varje månad eller per år Det viktiga är vad försäkringen skyddar dig mot. Välj en bostadsrättsförsäkring som fyller ditt behov. Det är även viktigt att du känner dig trygg med det försäkringsbolaget som du väljer. Det är ovärderligt att enkelt kunna komma i kontakt med försäkringbolaget om en oförutsedd händelse inträffar. Vissa saker som en säkerhetsdörr och larm kan göra att du får en billigare premie. Läs alltid igenom försäkringsvillkoren innan du tecknar för att vara på det klara med vad som ingår, annars kan du få otrevliga överraskningar i ett senare skede.