Laga snabbt ditt läckande tak

Ett läckande tak börjar snabbt kosta en massa pengar i reparation. Av den anledningen måste det fixas till så snart som möjligt. Läs mer om det här!

Ett av de största bekymren som en villaägare har är taket. Det är nämligen en av de största utgifterna du kan ha som har med ditt hus att göra, tillsammans med kostnader för dränering. Ett slitet men fortfarande tätt tak kostar redan i ”grundutförande” en hel del att byta ut. Skulle det dessutom finnas skador på taket så att vatten läcker in, har du troligen en helt annan kostnadsbild. Risken finns att skadorna inte bara gäller taket, utan också det som finns därunder. Bra att veta om olyckan skulle vara framme är att Tak 2.0 hjälper dig med akut takläckage i alla lägen.

Blir snabbt skador

Water,Droplets,Leaking,In,Bucket,From,Ceiling,,Damaged,Roof,,HouseAllt på ditt tak måste vara fungerande för att inte skador ska uppstå. Dels får det inte vara några sprickor eller hål i det yttre skiktet, som oftast består av takpannor eller plåt, men dessutom ska takpappen som finns därunder fortfarande hålla måttet och inte släppa igenom vattnet. När skadan väl är framme visar det sig ganska snart genom att det helt enkelt börjar droppa vatten från innertaket. Här gäller det att vara snabb med reparationen, så att skadan inte hinner bli alltför omfattande.

Ett vattenläckage från tak, som i princip aldrig ersätts av försäkringen, skadar snabbt underlaget. Till att börja med de olika delarna som utgör själva taket, inklusive fundament. Får läckaget fortsätta kommer det dock snart påverka större delen av bostaden, det vill säga allt som inte tål att utsättas för vatten. Det här är förstås en katastrof för vilken villaägare som helst och riskerar att bli mycket kostsamt att åtgärda. Se därför till att hålla koll på taket regelbundet och ta hjälp direkt om något skulle inträffa.

Akut lagning av taket

Det är verkligen ”tur i oturen” att det finns firmor som Tak 2.0 som står redo att ta tag i det läckande taket. Här kan du ta del av deras jourpaket till fastpris, vilket är ytterligare en trygghet för dig som kund.

Gör följande när du upptäckt ett läckage i taket:

  • Försök lokalisera läckan och täta med en presenning eller liknande.
  • Ställ ut hinkar att samla upp vattnet i
  • Ring Tak 2.0!