Gör en kostnadsfri värdering av bostadsrätten

Ska du sälja din bostadsrätt? Eller skulle du vilja lägga om lånen? Då är det smart att göra en kostnadsfri värdering av din bostad. Det underlättar inför en försäljning och när du ska förhandla med banken. Ska du sälja din bostad är det också klokt att ta hjälp av en riktig mäklarfirma.

Det finns flera fördelar med att göra en kostnadsfri värdering av din bostadsrätt. Först och främst är det mycket smart att göra det inför en försäljning. Låt mäklarfirman Notar göra en värdering av din bostad så kan du lägga ut den till rätt utgångspris. Det är dumt att värdera bostaden fel. Antingen får du inte nog mycket pengar för den eller så tar det väldigt lång tid innan den blir såld. Du väljer ifall Notar ska göra en digital värdering eller om de ska besöka dig. Förutom att värdera din bostad kan de hjälpa dig att sälja och sedan hitta ett nytt hem. Låt Notar göra en kostnadsfri värdering av bostadsrätt och tjäna både tid och pengar.

Värdera bostadsrätten

Det finns tre situationer då det är klokt att värdera din bostadsrätt. Först och främst inför en försäljning. Så att du har rätt utgångspris från början. För det andra när du ska ansöka om lån eller lägga om dina lån. Låt oss säga att du vill köpa en ny bostad, och behöver ta ett nytt lån. Då är det viktigt att veta hur mycket du kan få ut för din gamla bostad. Du har alltså nytta av att göra en värdering av bostad redan ett år innan du ens ska köpa en ny bostad, bara för att veta hur din ekonomi ser ut. För det tredje kan det vara smart att göra en värdering av bostadsrätten ifall du vet att du kommer att flytta inom tre till fem år. Det underlättar inte bara för att planera din ekonomi, utom också ifall du vill öka värdet på din bostad. När du gör en värdering får du även tips på hur du kan tjäna mer vid försäljningen. Du kan då också få reda på huruvida en köksrenovering verkligen kommer att löna sig. Idag är rätt bostadsområde och tillgång till bra skolor väldigt viktiga vid en försäljning. Fördelarna med att göra en kostnadsfri värdering av din bostadsrätt är:

• Det är gratis
• Du vet hur mycket din bostad är värd
• Det underlättar när du ska ta lån eller lägga om lånen

Höj värdet på bostadsrätten

Det finns mycket du kan göra för att höja värdet på din bostad. Har du en bostadsrätt är det ju främst inomhus du kan göra någonting. Ingår altan med lite trädgård har du än fler möjligheter. I allmänhet brukar renoveringar, tillbyggnader, pool, fin trädgård och även möjlighet till elbil alltid gynna vid en försäljning. Äger du en bostadsrätt kan det vara klokt att fixa till eventuell altan och trägård, men särskilt fokusera på badrum och kök. Se även över färger, tapeter och fönster. På grund av energikrisen är det många som kommer betala extra för en bostad med energisnåla moderna fönster och kamin.