Sök
  • Kurt Elstad

Boenden med uthyrningsdel blir ett allt populärare inslag på bostadsmarknaden. Något som fastighetsbolaget Botrygg har tagit fasta på i sitt nya bostadskvarter i Barkarbystaden.

- En uthyrningsdel kan finansiera en stor del av ditt boende samtidigt som en uthyrningsfunktion gör din bostad mer attraktiv vid en eventuell försäljning, säger Piotr Nowak, vd för Botrygg Storstockholm.

Vid den nya tunnelbanestationen i Barkarby håller ett nytt bostadskvarter på att ta form. Barkarbystaden, som kommer att vara beläget alldeles vid torget till den blå linjens tunnelbanestation, ska omfatta mellan 160 och 180 bostadsrätter och börjar byggas under det första kvartalet nästa år. Projektet ska rymma alltifrån bostadsrätter med uthyrningsdel till konstnärsateljéer, attraktiva restauranger och en påkostad privat innergård i form av en grön oas med odlingsmöjligheter. I linje med sitt övergripande affärskoncept, Botrygg avsätter varje år cirka två procent av vinsten till olika idrotts- kultur- och konstevenemang, planerar bolaget investeringar i fasadkonst till de boende i Barkarbystaden. Enligt Piotr Nowak handlar hela konceptet om att skapa en trygg och trivsam boendemiljö som präglas av liv och rörelse. I kvarteret kommer det även att finnas butiker, caféer och restauranger samt konstnärsverkstäder.


Läs artiklen här