Sök
  • Kurt Elstad

Det behövs en bred blocköverskridande politisk uppgörelse om bostadspolitiken.

Det anser Mats Green, bostadspolitisk talesperson för moderaterna, som på onsdagsmorgonen deltog i en öppningsdebatt med socialdemokraternas motsvarighet, Johan Löfstrand, på första dagen av 2019 års Bostadsforum på Quality Hotel Friends i Solna.
– Ska du göra något åt bostadsrelaterade skatter så behöver man blocköverskridande överläggningar. Att göra det utan det största oppositionspartiet kommer inte att vara möjligt, sade Mats Green som efterlyste en mindre reglerad bostadsmarknad, fokus på rörlighet och ägt boende.

Johan Löfstrand hänvisade för sin del till socialdemokraternas och Miljöpartiets pågående samtal med Centerpartiet och Liberalerna om hur januariöverenskommelsens punkter om bostadspolitiken ska konkretiseras

– Vi är just nu inne i en process där vi fyra partier försöker lära känna varandra och ha en dialog kring hur vi ska utveckla vårt samarbete. Jag personligen tror att vi behöver breda bostadspolitiska samtal. Men där är vi inte ännu, replikerade Johan Löfstrand från scenen på 2019 års Bostadsforum på Quality Hotel Friends i Solna.

Fler än 50 talare medverkar!

Under två dagar samlas årligen branschens alla aktörer och presenterar det senaste inom området bostäder, projekt och boendefrågor. Här belyses, analyserar och presenteras de senaste trenderna och marknadsinformationen från Bostadssverige. Samtidigt hålls även en mässa där branschens aktörer kan visa upp sina projekt, företag, tjänster och produkter.

På Bostadsforum presenteras många konkreta exempel på nya bostäder. Här visas vägen mot hur man kan minska bostadsbristen som nu råder i många av Sveriges kommuner. Bostadsforums fokus är lösningsorienterat.

Konferensen fokuserar på projektutveckling, marknadsfrågor och social hållbarhet med ambitionen att visa på nya idéer och konkreta lösningar. Frågor som tas upp är bostadsproduktion, planering, marknadsanalys, hyror, finansiering, produktionskostnader, social hållbarhet, projektutveckling och nya bostadslösningar.

Thomas Andersson, Stordåhd Kommunikation

https://www.svenskbyggtidning.se/

https://www.byggastockholm.se/#bostadsforum #bopol #fastighet #politik #utbildning #konferens #mässa