En etta för endast 95 000 kronor inklusive fullvärdigt medlemskap i bostadsrättsföreningen, hur är det möjligt?
Riksbyggen testar nu en helt ny lösning för att hjälpa unga att till låg kostnad köpa en toppmodern lägenhet i BRF VIVA i Guldheden i Göteborg.

Riksbyggens företagsidé är att bygga hållbara och attraktiva bostäder för alla. Unga är en av de samhällsgrupper som har svårast att komma in på bostadsmarknaden. Därför provar nu Riksbyggen ett unikt upplägg vid byggandet av i Brf Viva i centrala Göteborg – Sveriges mest innovativa bostadsprojekt.

– Boendet är en viktig del för arbete och möjligheten till egen försörjning. Därför vill vi på Riksbyggen driva på utvecklingen för att få fram nya lösningar som hjälper unga personer på bostadsmarknaden. Vi måste börja tänka ”utanför boxen” och våga prova helt nya lösningar, säger Mårten Lilja, vice vd för Riksbyggen och chef för Affärsområde Bostad.

I Brf Viva kommer sex lägenheter, det är ettor på 30 kvadratmeter, att säljas för 95 000 kronor. Övriga bostadsrätter i föreningen säljs under ”vanliga villkor”. De sex lägenheterna får köpas av personer mellan 18 – 30 år och får en högre månadsavgift per kvadratmeter jämfört med de som köpt en traditionell bostadsrätt i föreningen.

– Den högre avgiften ska täcka merkostnaden för att dessa lägenheter inte bidrar lika mycket till föreningens insatskapital, förklarar Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

 

Läs mer om BRF Viva och projektet här