I måndags drabbades Stockholmare av mörkerpanik när solljuset inte visade upp sig på grund av ett väderfenomen. Men det är inte bara mörka åskmoln som tornar upp sig över Stockholm. Det riktiga mörkret kommer när det drar ihop sig på bostadsmarknaden, vilket allt fler rapporter och indikatorer talar för.

Hos Penates fortsätter priserna för Stockholms bostadsrätter innan för tullarna linjärt nedåt på den bana som påbörjades efter rusningen i september. Priserna är nu lägre än i januari och hela kalenderårets uppgång är därmed utplånad.
Notars Henrik Rundgren säger till Dagens Industri att det finns ett massivt utbud av lägenheter som helt enkelt inte blir sålda. Många av dessa lägenheter behöver säljas för att innehavarna har köpt en annan bostad, och till slut kommer proppen gå ur. Klockan tickar för säljarna. Rundgren till DI:

”För de som redan har köpt kan det inte vara så jättemånga månader kvar innan de måste sälja. Så på ett par månaders sikt så tror jag att statistiken bekräftar det som vi mäklare känner […] Utbudet i Stockholm är helt enkelt enormt. Men eftersom efterfrågan är densamma som det senaste året blir det orimligt att folk ska hinna gå på alla visningar.”

Läs hela inlägget hos CORNUCOPIA