Bostads AB Mimer i Västerås släpper 46 nyproducerade lägenheter 19-28 januari. Det är i stadsdelarna Malmaberg och Vallby som de nya bostäderna finns och hyran varierar från ca 4.600 kr för 1 rum och kök till ca 8.600 kr/månad för 3 rum och kök. De ”plånboksvänliga” hyrorna beror på att Mimer fått statligt investeringsstöd tack vare en effektiv byggnation av genomtänkta typhus och lägenheter. 

– Vi har släppt lägenheter i de här husen i en tidigare omgång och intresset har varit stort. Det är alltid roligt att kunna erbjuda nybyggda lägenheter till en hyra som ligger lägre än vanligt och vi tror att många kommer att söka bostad även den här vändan. I och med detta har vi släppt alla lägenheter i kvarteret Lindaren på Malmaberg och hälften av lägenheterna i Matboden på Vallby, säger Pernilla Lindh, uthyrningsansvarig hos Mimer.

På Vallby bygger Peab sitt typhus med mindre lägenheter. Totalt handlar det om 94 stycken ettor och tvåor med beräknad inflyttning i två etapper vintern 2018/2019. På Malmaberg är det standardhus från NCC som byggs med 44 lägenheter från 2 till 4 rum och kök, klara för inflyttning hösten 2018.

I den här omgången publiceras 46 lägenheter i Vallby och Malmaberg som intresserade kan söka 19-28 januari via hemsidan mimer.nu

 

Källa: pressmedelande