En hyresrätt för snapchat-generationen. Så beskriver Michael Matérn satsningen på nya bostäder för unga vuxna som ska byggas i Norrköping. Planen är 228 microlägenheter med en hyra under 3 000 kronor i månaden.

Det nybildade bolaget Youthl Holding presenterade i dag sina planer på att skapa nya billiga bostäder i centrala Norrköping för unga vuxna. I kvarteret Ankarstocken, i korsningen Repslagaregatan och Kristinagatan, vill bolaget uppföra ett bostadshus med 228 microlägenheter. En satsning på cirka 130 miljoner kronor.

— Varje lägenhet har badrum och ett litet pentry och kommer vara på cirka 13 kvadratmeter, men de gemensamma ytorna kommer vara på över 1 000 kvadrat. Fördelat på alla lägenheter så blir det 28 kvadrat per boende, förklarar vd Michael Martén som arbetar som arkitekt.

De möblerade bostäderna kommer riktas till personer i åldern 20-27 år och mer likna ett hotell än ett vanligt flerfamiljshus. Bland annat kommer det finnas tillgång till gym och lounge samt möjlighet till olika tilläggstjänster som städning, frukost och måltider till självkostnadspris.

— Målsättningen är en hyra som ligger på 2 950 kronor i månaden. Det här är inte enbart för studenter, för det finns inga billiga bostäder i dag om man är ung och inte student. I Sverige finns det 413 000 unga som saknar tillgång till ett eget bra boende, så det är den målgruppen vi riktar oss mot, säger Michael Martén.

Läs hela artikeln här