Två heta bostadspolitiska frågor var på tapeten när Göteborgs kommunfullmäktige sammanträdde den 23 november. Omgörningen av Boplats Göteborg klubbades. Samtidigt demonstrerade hyresgäster från Rannebergen utanför.

”Bostadsbolaget, Victoria Park! Vi är värda mer än mark!” skanderade demonstranterna i hällregnet utanför Kronhuset, där Göteborgs kommunfullmäktige sammanträdde i går.

Som Hem & Hyra tidigare har skrivit så är beslutet om Rannebergen-affären framflyttat till nästa möte den 7 december. Men demonstranterna såg det som en chans att påverka politikerna.

– Vi vill visa vårt missnöje. Jag vill inte att Victoria Park ska ta över i mitt område, jag är nöjd med min lägenhet och behöver ingen lyxrenovering. Politikerna har gått bakom ryggen på oss som bor i Rannebergen, sa Jytte Christensen, som stod med skylten ”Rör inte våra hem” i handen.

Protestlistor med 2 000 namnunderskrifter överlämnades till kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofi Hermansson (S).

Samtidigt avgjordes en annan bostadspolitisk fråga inne på fullmäktigemötet.

De nya reglerna för Boplats Göteborg klubbades, tillsammans med tilläggsyrkandet från S som tillåter försäljning av sajtens källkod. De privata värdarnas organisation Fastighetsägarna har därmed all möjlighet att enkelt lämna Boplats och bygga upp en egen parallell bostadsförmedling.

 

Läs hela artikeln här